Referenciák


Ózd Tiszti Kaszinó

Partnerünk neve: Ózdinvest Kft., Ózd Tiszti Kaszinó

Munka megnevezése: Strukturált informatikai hálózat tervezése és kivitelezése.

Kivitelezés ideje: 2005

A munka rövid ismertetése: A jelenleg felújítás alatt álló neoreneszánsz stílusban épült ózdi kaszinó korszerűsítése érdekében a modern kornak megfelelő számítástechnikai hálózat kerül kialakításra. Cégünk feladata volt a számítástechnikai hálózat, telefoneszközök, perifériák specifikációja úgy, hogy az épület hagyományos értékének megőrzése mellett egy modern megbízható és biztonságos gyengeáramú elektronikai rendszer üzemeljen.

Az épület informatikai strukturált hálózatának megvalósítása követelményei:A strukturált hálózat tervezésénél és kivitelezésénél nemzetközi szabványokat kell betartani, egyrészt a Commercial Building Telecommunication Wiring Standard (hagyományos épületek telekommunikációs kábelezése) szabványt, amely tartalmazza mindazon előírásokat, melyek meghatározzák a topológiát, a használható kábeleket, a kábelek hosszát, a rendezők és a kábelek színezését is.

Telefonrendszer leírása: A telefonközpont úgy fővonali, mint mellékvonali oldalon digitális és analóg vonalak fogadására alkalmas 19”-os rock-be szerelhető ISDN rendszerű berendezés. Tudjon fogadni minimum 4 db analóg és 4 db digitális fővonalat, valamint tudjon kiosztani 32 db analóg és 4 db digitális melléket. A központ korszerű technikával legyen kialakítva és szükséges kártyák behelyezésével bővítési lehetőséget nyújtson. A költségtakarékos üzemeltetés érdekében a telefonrendszert személyi kódos kimenő telefonálási biztonsággal, illetve tarifikációs rendszerrel kell kialakítani.

Image